2018 TFYD Faaliyet Raporu

Derneğimizin bugün için 27 fuarcılık şirketini temsilen kurumsal ve· bireysel 76 üyesi bulunmaktadır. Üyelerimizin ülkemiz yurtiçi fuarcılık faaliyetinin değer olarak yaklaşık üçte ikisini temsil ediyor olması gücümüzün en önemli göstergesidir. 2018 yılında Derneğimiz üyeleri başta İstanbul olmak üzere İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Ankara, Konya, Kayseri, Samsun, Diyarbakır, Van, Kocaeli, Erzurum, Eskişehir'de ve yurtdışında faaliyetlerini başarı ile sürdürdüler.

2018 yılında ülkemizde yaşanan zorlu koşullara rağmen, Demek üyelerimizin hazırladığı fuarların dünya fuar takvimlerinde önde gelen önemli etkinlikler arasında yer aldığını kıvanç ile söyleyebiliriz. Avrasya coğrafyasından ve Avrupa'dan önemli ölçüde katılımcı ve ziyaretçinin ilgisini çeken uluslararası ihtisas fuarlarımız komşularımız başta olmak üzere geniş bir coğrafyadan gelen ziyaretçiler ve alım heyetleri için önemli bir ticari buluşma noktası oluşturmaktadır. Faaliyetlerimizin ülkemiz ekonomisine katkılarının olumlu sonuçlarını görmek hepimiz için memnuniyet vericidir. Bu hepimizin ortak başarısıdır.

Derneğimiz ülkemiz fuarcılık faaliyetlerinin kurumsallaşması ve geçmişten gelen mesleki olumsuzlukların azaltılması, kavram karmaşalarının düzeltilebilmesi için önemli çalışmalar yapmaktadır.

Yıl boyunca, çeşitli mecralarda Demek yöneticilerimizin, fuarcılık mesleği hakkındaki röportajları yayınlandı ve yazılı ve görsel basında mesleğimiz hakkında farkındalık yaratabildik.

Derneğimiz üyeleri ve yöneticileri TOBB Fuar Komitesinde etkin bir rol oynamakta ve yine TOBB bünyesinde var olan Fuar Sektör Meclisinde Başkanlık görevini başarı ile sürdürmektedir. Bu bağlamda derneğimiz üyeleri alınan kararlarda etkili rol oynamışlardır.

TÜRKİYE FUAR YAPIMCILARI DERNEGİ